29 Ocak 2015 Perşembe

Kısır Tarifi



Kısır nasıl yapılır ? Lezzetli kısır tarifimi bugün sizinle paylaşacağım. Her gün olsa hiç bıkmadan yiyeceğim kısır sürekli yaptığımı için malzemeleri evimde hiç eksilmiyor. Çat kapı biri mi geldi hemen kısırı yapıyorum. Umarım sizlerde kısır tarifimi uygular ve beğenirsiniz.

Kısır Malzemeleri:
  • 200 gram ince bulgur
  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Limon 
  • Nar Ekşisi
Kısır Yapılışı:

Isıtmış olduğumuz kaynar suyu bulgurun üstünü bir parmak kadar şekilde su ilave ediyoruz ve kapalı bir şekilde bekletiyoruz. 5 dk sonra karıştırıp biraz daha su ilave edip bekletiyoruz. Ardından yeşillikleri hazırlamaya başlayabiliriz. Ufak şekilde doğradığımız malzemeleri geniş kapa koyuyoruz. Küçük bir tavada kuru soğan ve zeytin yağı ile hafif şekilde kızartmaya başlıyoruz salça ve bir limonun yarısını sıkıp ekleyip salatamızın olduğu kapa bulgurumuzu ilave edip soğanlarımızı koyup harmanlıyoruz. En son çok az zeytinyağ gezdirip limon, tuz,nar ekşisi ekleyip servis yapabiliriz.
Eğer taze nane varsa çok yakışıyor.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder