Bugün sizler için misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, 5 çayında sunum yaparak aynı zamanda görselliği ile de konuklarınızı büyüleyeceğiniz bir tarifim var.
Tarifim antep fıstığı sevenler için ise tam bir lezzet bombası. O halde zaman kaybetmeden bugün ki lezzetimi sizinle paylaşıyorum.
Antep Fıstıklı Kurabiye için malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin
- 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
- kabartma tozu
- yeterince un
- 1 yumurta beyazı
- yarım çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
- yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 2 kaşık pudra şekeri
Yumurtanın sarısı, margarin, sıvı yağ ve yoğurt önce eklenir ve yoğrulduktan sonra üzerine pudra şekeri ve kabartma tozu, un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
aynı zamana bütün iç malzeme bir kapta karıştırın
Yapılışı;
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve uzunca açın, çatalla üzerine çizikler atın. Ters çevrilip iç malzeme koyulup bir güzel sarın. 180 derece fırında altı üstü hafif kızarınca çıkarabilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve uzunca açın, çatalla üzerine çizikler atın. Ters çevrilip iç malzeme koyulup bir güzel sarın. 180 derece fırında altı üstü hafif kızarınca çıkarabilirsiniz.
Kurabiyemizin üstüne isterseniz toz haline getirdiğiniz antep fıstığı ya da pudra şekeri dökebilirsiniz..
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder