15 Ocak 2015 Perşembe

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı


Bugün hem misafirlerim hem de akşam yemeğimin sonrası tatlısı için bugün
Kalburabastı Tatlısı yaptım. Sizler de hem tadı ile vazgeçilmez olan şerbetli tatlımız ile misafirlerinize  ve kendinizi Kalburabastı tatlısı ile  ödüllendirebilirsiniz.

Kalburabastı Tatlısı Malzemeleri:

  • 125 gram  tereyağı veya  margarin (yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3. buçuk su bardağı su
  • Yarım küçük limon
Kalburabastı Tatlısı Yapılışı:

Bugün benim seçimim Kalburabastı Tatlısı oldu. Şerbetli tatlısı denince aklıma gelen lezzet yapımı da oldukça kolay oluyor. İlk olarak malzemelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
İlk olarak Kalburabastı tatlısı şerbetini hazırlayıp 25 dk kadar iyice kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi ise tatlımızın hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve sıvı yağı mikserle iyice çırpalım.
Sütü ekleyip yeniden çırpın. İrmik, tuz, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip. unu bardak bardak koyup elinizle yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizle biraz açın. 
Bu hamuru rendenin üzerine veya doğrayıcıdan kesici plakasının üzerine koyup hafifçe bastırın. Ortasına ceviz koyup, önce bir kenarı, daha sonra diğer tarafı cevizin üzerine kapatın. Kenarlardan tutarak ters çevirin. Uçlarını hafif düzeltin. Yağlanmamış tepsiye veya pişirme kağıdı tepsiye tatlıları aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırınımıza Kalburabastı tatlımızı koyalım. 
Üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim çünkü tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.
Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün. Biraz tatlımızı dinlendirmeye bırakalım. İsterseniz üzerlerine hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder