Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ? Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir ? sorularınızın cevabı bu yazımızda saklı.
Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olan Kabak Tatlısı hem tadı hem de faydaları ile evlerimizin vazgeçilmez tatlısı olmaya adaydır. Peki kabak tatlısı nasıl yapılır diyorsanız ilk olarak malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
Kabak Tatlısı Malzemeleri:
- 2 kg balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kabağımızı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartalım. Yıkadıktan dilimleyelim. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizdikten sonra 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim. Şeker oranınızı damak zevkinize göre çok veya az olarak ayarlayabiliriz.
Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken su oranına göre ilave edip etmemeye göz kararı bakabilirsiniz.
Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirmeye başlayalım.Kabağın şerbetinin koyulaşana kadar bir süre pişirelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek kabaklarımız servise hazır olur.
Aynı tarifi ile fırında pişirerek de çok hoş bir tat Kabak Tatlısı elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder