24 Ocak 2015 Cumartesi

Ayva Tatlısı


 Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır ? Ayva Tatlısı Tarifi Nedir ? diye merak ediyorsanız bu tarifimiz size ilaç gibi gelebilir.
Ayva tatlısı hem lezzeti ile hem de görünümü ile leziz tatlılarımızdan biri olması yetmiyor. Yapımı da kolay eğer sizde Ayva Tatlısı yapmak istiyorsanız hemen malzemeleri vermeye başlıyorum.

Ayva Tatlısı Malzemeleri:
  • 3 adet ayva
  • 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • Yarım su bardağından biraz fazla su
  • Servis için:
  • Kaymak
  • File antep fıstığı
  • Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
  • Yarım limon
  • 1 lt kadar su
Ayva Tatlısı Yapılışı:
İlk olarak derince bir kaba su dolduralım içerisine yarım limonu sıktıktan sonra ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartalım ve ayvanın kabuğunu soyalım.
Not: Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirelim, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. 
Hazırlamış olduğunuz ayvaları ilk başta hazırladığımız limonlu suya koyalım, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri döktükten sonra suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

Hazırlamış olduğumuz ayva tatlıları servis kaba alarak soğuna kadar bekleyeyim. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayalım. İsteğe göre kaymak ve antep fıstığı ile süsleyebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder