15 Ocak 2015 Perşembe

Karnıyarık Tarifi



Patlıcan ve etin uyumuyla eşsiz lezzeti Karnıyarık sofralarımın vazgeçilmez ana yemeği olmuştur. Hem yapmaktan zevk aldığım hem de severek yediğim Karnıyarık tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum.

Karnıyarık Malzemeleri:
  • 4 orta boy patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Karnıyarık Yapılışı:

İlk olarak patlıcanlarımızı soyalım tam soymak yerine şeritli soyarsak daha iyi olur. Soymuş olduğumuz patlıcanlarımızı yağlı bir tavada kızarttıktan sonra pişmiş olan patlıcanlarımızı bir tencereye dizelim.
Başka bir tavada küp şeklinde doğradığınız soğanı kıymayla birlikte kavurmaya başlayalım. Salçayı, tuzu, biberi ekleyip birlikte pişirdikten sonra Tavanın altını kapatıp maydanozu ilave edelim.
Patlıcanların içlerini hazırladığımız karışımı ilave edelim. Ardından 1, 5 su bardağı sıcak su koyup tencereyi ateşe koyalım ve 15-20 dakika daha pişirdikten sonra Karnıyarıklarımız servise hazır olur.




Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder