Bardakta kek olur mu demeyin ? Bardakta kek nasıl yapılır ?
Bugün biraz araştırma yapmaya karar verdim daha değişik sunumlar ile servisi olacağı kek tarifleri arasında daha çok denemediğimi fark ettiğim Bardak Kek yapmaya karar verdim. Markete gidip eksik malzemelerimi de tamamladıktan sonra bardak kek hazırlığına başladım. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket (25 gram) kakao (ortalama 3 yemek kaşığı)
- 13 tane karton bardak
- Kreması için:
- 1 litre süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz krem şanti
- üzeri için:
- Antep fıstığı
Bardak Kek Yapılışı:
İkinci etap ise karton bardaklarımızı tepsimize dizip kek hamurumuzu bardaklarımıza döküyoruz. Bardakları yarısından biraz daha az dolduruyoruz.
Bu ölçülerden 13-14 bardak kek çıktı. 160 derecede ortalama 25-30 dk pişiriyoruz. Keklerimiz pişince ilk sıcağı geçtikten sonra bardakları yırtıp kekimizi çıkarıyoruz. Kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Daha sonra çay kaşığı yardımıyla içini oyuyoruz. Artık kek bardaklarımız hazır.
Üçüncü etap olan kremanın yapılışına keklerinizi fırına verince o pişerken sizde bir yandan kremanızı hazırlayın çünkü soğuması lazım. Sütü, unu nişastayı ve şekeri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz. Soğurken arasıra karıştırıyoruz ki kabuk tutmasın. Kremamız soğuyunca toz krem şantiyi içine katıp mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Artık kremamız da hazır. İçlerini oyduğumuz kekelerimize bu kremadan bir kaşık yardımıyla dolduruyoruz. Doldurma işleminden artan kremayı krema poşetine ya da bir buzdolabı poşetine koyup keklerimizin üzerine sıkarak süslüyoruz. Son dokunuşu üstüne koyduğumuz antep fıstıkları ile yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder