Benim için kahvaltıların vazgeçilmesi olan Krep artık tatlı olarak sürekli tüketmeye başladım. Özellikle meyve ile uyumu harika olan her türlü meyve ile farklı lezzet veren krep bu sefer muzlu krep tarifi vermeye karar verdim. Muzlu krep hem hafif hem de iç malzemelerini farklı çeşitler ile yiyebileceğiniz için çok pratik bir lezzet oluyor.
Muzlu Krep Malzemeleri:
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Kaymak, bal
İlk olarak geniş bir kaba yumurta ve şekeri güzelce çırpmaya başlayalım.Ardından sütü ve eritilmiş tereyağını da karışıma ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra vanilyayı, unu ve ekledikten sonra boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Yapışmaz tavaya bir miktar yağ dökerek kızdıralım ve kepçeyle hamuru tavaya dökerek iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alalım. Soğumaya bırakalım ve içlerine muzları küçük bir şekilde yerleştirip ister saralım ister üstlerine yerleştirelim.İster bal ister çikolata ekleyebilirsiniz.Üstlerine hindistan cevizi,fındık,ceviz veya çikolata parçaları çok yakışıyor.
Afiyet olsun:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder