24 Şubat 2015 Salı

Evde Nar Reçeli Yapımı





Daha önce başka yazımda narı çok sevdiğimden bahsetmiştim.Şimdi ise doğal evde nar reçeli yapılışını denedim. Sonuç ise beklediğimden daha lezzetli oldu. Hem katkı maddesi yok hem doğal hemde enfes tadı var.Eğer sizde kendi reçellinizi kendiniz yapmak istiyorsanız bu yazım tam sizlik.

Evde Nar Reçeli Malzemeleri:
  • 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar 
  • 3 su bardağı toz şeker
  •  1 limonun suyu
Evde Nar Reçeli Hazırlanışı:

Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyalım. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkalım. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletelim. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edelim. 
Biriken köpükleri kaşıkla temizleyelim. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edelim. 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirdikten sonra reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder