Ev yapımı tiramisu nasıl yapılır ? Tiramisu nasıl yapılır ?
Dışarıda sürekli siparişim olan tiramisuyu bu sefer evde yapmaya karar verdim. Yapımı da yemesi kadar zevkli olan Tiramisuyu sizde evde yapmayı deneyebilirsiniz.
Ev Yapımı Tiramisu Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı su
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Krema İçin Malzemeler:
- Yarım litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
- Keki Islatmak İçin:
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- Üzeri için kakao yada kahve
Ev Yapımı Tiramisu Hazırlanışı:
İlk olarak kekimizi hazırlamaya başlayalım. Kabımıza yumurtaları ve şekeri çırpalım. Kakaoyu,soğuk suyu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim.Karışımı katı yağ ile yağlanmış (ufak yuvarlak tepsi şeklinde) kek kalıbına döktükten sonra ısıtılmış 175 derece fırında pişirmeye başlayalım.
Tiramisunun ikinci aşaması olan Krema hazırlanışı için sütü ve şekeri tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım.Yumurta sarısı,vanilya ve unu ilave edip koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Altını kapattıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve labne peynirini katıp iyice karıştıralım.
Son olarak ise kek piştikten sonra kalıbından çıkarıp 3 kata bölelim.Boş kek kalıbını tabağa koyalım.Kekin alt tabanını kalıbın içine yerleştirelim.Toz şekeri ve granül kahveyi sıcak su ile karıştıralım. Kalıptaki kekimizin üzerine sürerek ıslatalım.Hazırladığımız kremanın üçte birini kekin üzerine yayalım.Diğer katlar içinde aynı işlemleri yapmaya devam edelim. En üste kalan kremayı spatulay yardımı ile sürelim. Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.
Tiramisunun ikinci aşaması olan Krema hazırlanışı için sütü ve şekeri tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım.Yumurta sarısı,vanilya ve unu ilave edip koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Altını kapattıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve labne peynirini katıp iyice karıştıralım.
Son olarak ise kek piştikten sonra kalıbından çıkarıp 3 kata bölelim.Boş kek kalıbını tabağa koyalım.Kekin alt tabanını kalıbın içine yerleştirelim.Toz şekeri ve granül kahveyi sıcak su ile karıştıralım. Kalıptaki kekimizin üzerine sürerek ıslatalım.Hazırladığımız kremanın üçte birini kekin üzerine yayalım.Diğer katlar içinde aynı işlemleri yapmaya devam edelim. En üste kalan kremayı spatulay yardımı ile sürelim. Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder