9 Şubat 2015 Pazartesi

Evde Makaron Yapımı




Makaron Nedir ? Makaron nasıl yapılır ? Makaron yapmak zor mudur ?
Son zamanların en popüleri olan makaron sürpriz içi çok uygun veya kahvenin yanında sunumda çok şık sunumu ve tadı ile herkesin hayatına giren makaron bu sefer evde yapmaya denedim. Biraz yapımı zor olsa da tadı tam istediğim gibi oldu.

Makaron Malzemeleri:
  • 75 gram yumurta akı (bayat)
  • 75 gram toz badem
  • 150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
  • 30 gram normal toz şeker
  • 10 gram şekersiz kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ganaj Kreması İçin:
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gram krema
Makaron Hazırlanışı:

Hazır mıyız ? İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alalım ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edelim, eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım. İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.

Makaron için, yumurta akları biraz tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlayalım. Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edelim. Bol köpüklü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı merenge eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı eklenip ve aynı şekilde karıştırılır. Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla yuvarlak şekilde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirdikten sonra soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder