12 Şubat 2015 Perşembe

Kruvasan Tarifi




Kruvasan Tarifi nedir ? Evde Kuruvasan Nasıl yapılır ?
Eğer sizde kruvasan yapmak istiyorsanız bu yazımız tam sizlik. Evde kruvasan yapımı ile ilgili tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz.
Her yaşın severek yediği kruvasan çeşitli seçenekleri ile artık kolayca yapabilirsiniz.

Kruvasan Malzemeleri:
  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • Yarım paket margarin
  • İçi için;
  • Sarelle
  • İsterseniz reçel çeşitleri
  • Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
Kruvasan Hazırlanışı:

İlk olarak sütümüzü ısıtmaya başlayalım. Sütü ısıttığınız kabın içine mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştıralım. Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına koyup. ortasını çukur olacak şekilde açıp ve hazırladığımız mayayı ilave ediip 10 dakika kadar mayalanma için bekleyelim.
Mayalandıktan sonra geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim.
Kabın üzerini kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin. Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz yeterli olmuştur.
Mayalama işleminden sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında kare şeklinde açalım. Açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünerek, sağ ve sol taraflara tereyağını elinizle sürün,içine reçel veya çikolata ekleyerek bu parçaları ortada birleştirelim.
Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini kaplayarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, yağlama, katlama ve dolapta dinlendirme)
İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında yuvarlak açalım. Üçgen elde edecek şekilde resimdeki gibi kesin. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı sarelle koyun. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayalım. Hamurları yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder