29 Nisan 2015 Çarşamba

Supangle Tarifi



Bugün tatlı olarak supangle yapmaya karar verdim. Hem tadı oldukça lezzetli olan hemde yapımı oldukça kolay olan supangle sizde evinizde kolayca yapabilirsiniz.


Supangle Malzemeleri:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3/4 su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)
Supangle Hazırlanışı:

İlk olarak bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpmaya başlayalım. Malzemelerimizi karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edelim. Tenceremizi ocaktan alarak vanilyayı ve margarini ekleyelim ve  karıştıralım. Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere koyarak buzdolabında soğutmaya bırakalım. Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Eğer meyve severseniz meyvede ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

  1. bir eksiklik var. hem de en onemli olan bir eksiklik.supanglenin olmazsa olmazi. kaplarin dibine mutlaka bir pandispanya, veya sade bir kek olmazsa biskuvi koymak sart. yoksa bu hazirladiginiz supangle degil pudding olur. en iyi supangle de izmir'de yapilir.

    YanıtlaSil
  2. şu tarife ufak bir rütuşla gercek supangleye ulaşabilirsiniz..supanglenin olmazsa olmazı çikolata ve kremadır.biraz zorlamayla krema yerine krem şantide kullanabilirsiniz.veya ikisi de yoksa market ismi vermeden(bim) piyasada satılan marka ismi vermiyorum(peripellanın duosu..hani şu siyah beyaz olanları) yarı kakaolu yarı beyaz olan krem çikolatalardan da kullanabilirsiniz. şu tarifteki kakaoyu dolu dolu olmayacak bir şekilde 1 yemek kaşıgı olarak koyun.kakaolu muhallebi hazır olduktan sonra tek yapmanız gereken ocagı kapamak ve :80 gr lık yine aynı marketten alacagınız 1 paket sütlü çikolatayı,beyaz tarafından daha fazla almaya gayret gösterilerek 1 kaşık krem çikolatayı ve de 1 paket vanilyayı içine atıp karıştırmak.son olarak da bi parça tereyagını karıştırın parlaklık vermesi için.sütü 1 litre şekeri de yarım su bardagı olarak ayarlayın.tabakların dibine mümkünse muzlu kremalı bisküvilerden koyun.ve yemeden önce yaklasık yarım gun bekletirseniz maximum lezzete ulaşırsınız.piyasada bulacagınız en lezzetli supangle ayarında oldugunu garanti ediyorum.kaldı ki onu en iyi pastaneler zincirinde kasesini 10 tl den yerken bu malzemeden en az 4 kase çıkacak ve hepsi 8 tl ye mal olacak.

    YanıtlaSil