8 Nisan 2015 Çarşamba

Evde Künefe Nasıl Yapılır ?



Tatlı deyince akan sularım duruyor...Bugün bende bir çılgınlık yapıp evde künefe yapmaya karar verdim. Sonuç mu bence harika oldu ve sizlerde istediğiniz zaman evde künefe yapabilirsiniz.

Künefe Malzemeleri:
  • 150 gr Tel Kadayıf
  • 100 gr Tereyağ
  • 100 gr Dil Peyniri
  • 1 Kaşık Pekmez
  • Şerbeti:
  • 4/3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1-2Damla Limon
Künefe Hazırlanışı:

İlk olarak şerbeti hazırlamaya başlıyoruz nedeni ise künefe sıcak şerbet soğuk olması gerekir.
İlk olarak Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz. 50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp yağı eritiyoruz.
Orta boy bir tavaya kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz ardından dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletmeye başlayalım.
Ocakta büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirerek pişirelim.
Bir tarafı pişincebir tepsiye yada  tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişirmeye devam edelim.
Hazırladığımız künefeyi bir servis tabağına alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbeti döküp soğutmadan servis yapıyoruz. İsterseniz üzerine dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder