31 Mart 2015 Salı

İmam Sarığı Tatlısı







Bugün arkadaşlarımdan sürekli duyduğum ve tadına baktığım imam sarığı tatlısını yapmaya denedim.İsmi çok değişik olunca çokta merakla yaptım. Bu ismi kim buldu bilmiyorum ama tatlıya çok uymuş :) O zaman tarifimi vermeye başlıyorum.

İmam Sarığı Tatlısı Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı su
  • Krema:
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Üzerine:
  • 100gr. bitter çikolata
  • Kenarlarına:
  • hindistancevizi
İmam Sarığı Tatlısı Hazırlanışı:

İlk olarak yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Adından fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
 Kekimiz soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Krema için  malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz başlıyoruz pişen kremayı bekletip
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz . İmam sarığı tatlımız servise biraz beklettikten sonra hazır afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder