3 Mart 2015 Salı

Krem Karamel Tarifi



Krem karamel denince o hoş görüntüsü ve enfes tadı herkesin aklına geliyordur. Krem karamel görüntüsü kadar yapımı da oldukça kolay hemde az malzemeli hem hafif hem de lezzetli. Bende bugün krem karamel yapmaya karar verdim. Bu tatlıyı çocuklarda çok sevdiğini ve yararlı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Krem Karamel Malzemeleri:

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 500 ml ılık süt
Krem Karamel Hazırlanışı:

İk olarak yarım su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte karıştırmadan eritmeye başlayalım. Karamel haline gelince ateşten alarak kaselere paylaştıralım.
Yumurtaları kalan şekeri ve vanilyayı kasede mikserle çırparak ılık sütü yavaş yavaş ilave edelim ve çırpmaya devam edip tabanlarına karamel döktüğümüz kaselere karışımı paylaştıralım.
Kaseleri fırın tepsisine yerleştirelim ve tepsinin yarısına kadar su dolduralım.180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca soğumaya bırakıp oda ısısına gelince buzdolabına alalım ve en az 3 saat sonra kaseleri ters çevirerek servis yapabiliriz :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder