21 Nisan 2015 Salı

Sandal Köfte



Ana yemek olarak çok pratik yapabileceğiniz bir tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum. Eğer köfteyi seviyorsanız bu tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Köftenin garnitürle müthiş uyumu ile harika bir ana yemek ortaya çıkıyor.

Sandal Köfte Malzemeleri:
• 300 gram dana kıyma
• 1 Adet kuru soğan
• 1 Adet yumurta
• 2 Çorba kaşığı galeta unu
• 1 Tutam maydanoz
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon
İç Harcı:
• 12 Adet taze mantar
• 2 Adet domates
•2 Adet sivri biber
• 1 Adet kuru soğan
•2 Diş sarımsak
• 1 Tatlı kaşığı salça
•Tuz-Karabiber
• Kekik
• 1 Tutam maydanoz
• Rendelenmiş kaşar peyniri

Sandal Köfte Hazırlanışı:

İlk olarak kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz. Yumurta az miktarda galeta unu, 1 tutam maydanoz,tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırmaya başlıyoruz.Ceviz büyüklüğünden biraz daha fazla şekilde kopartıp ve gondol şekli vermeye başlıyoruz.
Fırın kabının içine sandal köftelerimizi dizmeye başlıyoruz.Fırınımızın sıcaklığını 160 derecede yarı pişmiş kıvama gelene kadar kızartıyoruz.Ardından iç harcı için mantarları,kuru soğanı ve sarımsağı doğruyoruz.yeteri kadar su koyup karıştırıyoruz.Üzerine sivri biberleri ilave edip kavurmaya başlıyoruz.Daha sonra domates,salçasını, biberini, kekiğini ve suyunu ilave edip kaynatıyoruz. Harcımızı süzdürdükten sonra ve içerisine maydanoz doğruyoruz. Harcımızı köftenin içine dolduruyoruz. Üzerine ayırmış oldugumuz mantar suyunu koyuyoruz. Onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 160 derecede pişiriyoruz.
İsterseniz hazır garnitür ile de iç harcını yapabilirsiniz son olarak üstüne kaşar ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder