1 Mayıs 2015 Cuma

Soğan Halkası Tarifi



Uzun süredir yapmak istediğim soğan halkasını bugün evde deneme fırsatım oldu. İlk başta yapımında korksamada oldukça kolay olan soğan halkası tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum. Eğer siz veya ailenizdeki bireyler seviyorsa mutlaka evde yapmanızı tavsiye ederim hem daha sağlıklı hemde daha lezzetli olduğuna garanti verebilirim. O zaman tarifimiz için malzemelerimizi vermeye başlayım.

Soğan Halkası Malzemeleri:
  • 2 adet büyük beyaz soğan,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Biraz karabiber,
  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı mısır nişastası,
  • 2 su bardağı kadar çekilmiş kuru ekmek.
  • Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.
Soğan Halkası Hazırlanışı:

İlk olarak soğan halkamızın hamurunu hazırlamak için bir kaba unu, kabartma tozunu, sarımsak tozunu, tuzu ve karabiberi koyup karıştıralım. Daha sonra yumurtayı ilave edelim ve karıştıralım.
Sütü ilave edip, karıştırmaya devam edelim kıvamı koyu ve akışkan olacak şekilde.
Soğanı yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğramaya başlayalım. Bu sırada başka bir kaba nişastayı koyalım. Soğanları önce nişastaya sonra daha önce hazırladığımız hamura ve son olarak çekilmiş kuru ekmeğe bulayıp bol kızgın yağda kızartmaya başlayalım.Soğan halkalarımız yemek için hazırlar.

Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder