13 Mayıs 2015 Çarşamba

Çiğ Börek


Eskişehir denilince akla ilk gelen lezzet çiğ börek olmuştur. Hem lezzetli hemde enfes kokusu ile çiğ böreği artık evde yapmak bu tarifim ile çok kolay olacak. Eğer sende bugün ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifimi denemelisiniz.


Çiğ Börek Malzemeleri:

  • 250 kg kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber,
  • ½ çay bardak su,
  • Hamuru için:
  • 4 su bardağı un,
  • bir tatlı kaşığı  tuz,
  • su
Çiğ Börek Hazırlanışı:
İlk olarak bir kabın içerisine un, tuz ve su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek karıştırarak hamuru hazırlayalım.Ardından başka bir kabın içerisine soğanları rendeleyerek, üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyip iyice karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturacak şekilde hamurları açmaya başlayalım.
Hazırladığımız harcı, daire şeklinde açmış olduğumuz hamurun yarısına ince bir tabaka halinde sürelim.
Hamurun boş kalan diğer diğer yarısını harcı sürdüğümüz tarafın üzerine kapatalım ve harcın dışarıya akmaması için çiğ böreğin kenarlarını bir tabak ya da kapatma tırtılı ile keselim. Ben genelde turtılı kesiyorum görünüşü de çık güzel oluyor her yerde bulabilirsiniz.
Hazırladığımız çiğ börekleri, daha önce derin bir tencerede kızdırdığımız yağın içerisine atarak, her iki tarafını  kızartalım.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder