26 Mayıs 2015 Salı

Ev Yapımı Limonata



Yaz ayları geldiyse sıcak havalarında sizi serinletecek doğal ev yapımı limonata iyi gelmez mi ? Hem ailenize hem çocuklarınıza güvenle içerebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay lezzetti de bir o kadar mükemmel tam bir limonata içmeye ne dersiniz ?

Ev Yapımı Limonata Malzemeleri:
  • 2 adet limon,
  • 1 adet portakal,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu,
  • 3 litre su.
Ev Yapımı Limonata Hazırlanışı :

İlk olarak Portakal ve limonu buzluğa koyup donduralım. Bu işlemi limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için yapıyoruz.Limonatayı hazırlayacağımız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarıp 10 dakika bekleyelim. Çokta bekletmeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olması yeterli. Portakal ve limonu kabuğu ile dilimleyip robota koyalım.
Üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edelim ve iyice ezilene kadar robotta çekelim.  Robotunuz yoksa rendeleyip şekerle ovabilirsiniz. 3 litre suyun içine hazırladığımız karışımı ve limon tuzunu ilave edip 5 dakika kadar bekleyelim. Ara ara karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve hazırladığımız karışımı süzelim.Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. Çünkü en yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek renk vermeyi bırakana kadar sıkalım.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder