26 Mayıs 2015 Salı

Çilekli Parfe



Yazın gelmesi ile yaz meyveleri ile değişik tatlar denemeye başladım. Bugün ise pazardan aldığım organik çilekler ile parfe yapmaya karar verdim. Sizde hem mevsim meyveleri olsun hemde tatlı olsun diyorsanız bu tarifim tam sizlik.

Çilekli Parfe Malzemeleri:
  • 1 kase çilek
  • 2 su bardak süt
  • 1,5 poşet kremşanti
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 su bardak tozşeker
  • 1 çay bardak antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
Çilekli Parfe Hazırlanışı:

İlk olarak başlangıçımız  toz şanti ve süt çırpılarak krem şanti hazırlayarak başlıyoruz. Daha sonra üzerine labne peynir, vanilya ve toz şeker eklenerek iyice çırpmaya başlayalım. Çilekler minik minik doğranarak içerisine ilave edip Parfe kalıplarına konularak buz dolabında 1 gece bekletelim. Kalıptan çıkan parfeler çilek dilimleri ve taze nane yaprakları ile süslenebilir.
Dondurma gibi lezzetli yapımıda oldukça kolay tatlımızı erimeden yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder