5 Ekim 2014 Pazar

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi





Un kurabiyesi en eski tariflerden biri olup lezzeti ise paha biçilmez kurabiyeler arasında yer alır. Hem az malzemesi hem de hızlı pişmesi ile kolayca sunuma hazır hale gelir. Ağızınıza attığınız gibi dağılır, muthiş bir lezzettir.

Un Kurabiyesi Malzemelerim:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında, 250g)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Un Kurabiyesi Yapılışı:

Un kurabiyesinin en önemli noktası mazemelerin tam olması ve gramına göre kullanılması.
Malzemeler iyice yoğurulayalım oldukça yumuşak bir hamur elde elde ettikten sonra (Verilen ölçüdeki un yeterli olmazsa biraz daha eklenebilir).

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirdikten sonra çıkınca üzerine pudra şekeri ile un kurabiyesi hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder