Eve gelince hızlıca çeşitli yemekler çıkartmaya bayılıyorum. Aslında sadece ben değil, ev halkı da bayılıyor buna. Şanslı olduklarının umarım farkındadırlar :)
Peynir köftesi çok pratik bir tarif, kahvaltıya ve misafirlere çok uygun. Bugün bu yüzden sizin için böyle bir tarif seçtim. Üstte paylaştığım sade sunumu renklendirmek ise tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Sözü uzatmadan tarifimize geçelim mi?
Peynir Bombası Malzemeleri:
Haydi lezzetli peynir toplarımızı hazırlayalım...
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağlarını çektirin ki ağırlığını hafifletin.
İşte bu kadar basit!
Son olarak önerim; servisi sıcak yapmanız. :)
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon: 6 kişilik
Porsiyon: 6 kişilik
Peynir Bombası Malzemeleri:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı soğuk süt
- 2,5 su bardağı sıcak süt
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
Peynir Bombası Yapılışı:
Haydi lezzetli peynir toplarımızı hazırlayalım...
Bir tencereye soğuk süt, un, yumurta sarısı, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice çırpın. Dilerseniz içerisine değişik baharatlar ekleyebilirsiniz, güzel oluyor. Ayrı bir yerde 2,5 su bardağı sütü kaynatın.
Kaynar sütü karışıma azar azar ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. 5 dakika sonra tencereyi kenara alıp ılınmaya bırakın. Ilınması çok önemli!
Kaynar sütü karışıma azar azar ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. 5 dakika sonra tencereyi kenara alıp ılınmaya bırakın. Ilınması çok önemli!
Karışım ılınınca içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede 2 adet yumurtayı çırpın. Karışım soğuyunca içinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Bu raışımı uzun bir şekilde de yapabilirsiniz ama ben top şeklinde görünmesini daha çok seviyorum. Köfteleri sırayla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağlarını çektirin ki ağırlığını hafifletin.
İşte bu kadar basit!
Son olarak önerim; servisi sıcak yapmanız. :)
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder