9 Ekim 2014 Perşembe

Tırtıl Kurabiyesi Tarifi



Kolayca yapılan kurabiyeler arasında olan tırtıl kurabiyesi hem görünümü hem de tadı ile vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor. Ağızda dağılan tadına bayılıyorum.

Tırtıl Kurabiye Malzemeleri:
  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olması önemli)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)
Tırtıl Kurabiyesi Yapılışı :

Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturalım.İsterseniz hamuru ikiye bölerek bir kısmını sade bir kısmını kakaolu yapabilirsiniz, tercih sizin...
Hamurumuz hazır ise tepsiye tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi tepsiye sıralamaya başlayabiliriz.160-170 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirin. İsterseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek veya uç kısımlarını çikolataya batırarak da servis yapabilirsiniz. Öylesi de sevimli görünüyor. Hatta çikolatalar sıcakken hızlıca hindistan cevizine de batırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder