10 Ekim 2014 Cuma

Islak Kurabiye Yapılışı



Islak kurabiye tarifini arayanlar buraya...

Bu seferçok yeni öğrendiğim ıslak kurabiyeyi yapmaya karar verdim. Misafirlerimin lezzetine bayıldığı ıslak kurabiye yapımı da bir o kadar kolay sizde misafirlerinizle lezzetle yiyebileceğiniz görünümü ile de harika gözüken ıslak kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz.

Islak Kurabiye Malzemeleri:
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 60 gram kakao
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket tereyağı (200 gram kadar)
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerini süslemek için isteğinize uygun olarak dövülmüş şam fıstığı, dövülmüş fıstık, dövülmüş hindistan cevizi
Islak Kurabiye Şerbet Malzemeleri:
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Islak Kurabiye Yapılışı:
Kurabiye malzemelerimizi ilk olarak bir kap yardımı ile karıştıralım.Yumuşak hamur kıvamına geldikten sonra küçük top parçalar halinde yağlı tersimize yerleştirelim.Fırın ısımız ile 200 derece olan fırınımızda pişmeye bırakabiliriz.
Kurabiyelerimizi pişmesi sırasında bizde ıslak kurabiye şerbeti hazırlamaya başlayabiliriz.
Şerbet için gerekli olan tüm malzemeleri limon suyu hariç bir tencere içersine dökelim ve orta ateşte kaynatın. Kaynayana kadar şerbeti karıştırmayı bırakmayın.Şerbetimiz kaynamaya başlayınca limon suyumuzu ilave edelim ve şerbetimizi  ılımaya bırakalım.Pişmiş olan kurabiyelerimizin üstüne şerbetemizi dökerek soğumaya bırakabiliriz.Soğuduktan sonra üstüne hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder