Sade pirinç pilavı yerine bezelyeli ve mısırlı pirinç pilavını tercih edeceğinizden eminim. Yapılışı ise normal yani sade pilavdan hiç de farklı değil. Zaten hazır satılan bezelye ve mısır temin etmeniz yeterli. Şimdi bu lezzetli tarifime geçiyorum. Umarım siz de benim gibi bayılarak yersiniz.
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon: 6 kişilik
Bezelyeli Pilav Malzemeleri:
Bezelyeli ve Mısırlı Pilav Yapılışı:
Porsiyon: 6 kişilik
Bezelyeli Pilav Malzemeleri:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı tane mısır
- 1 tablet tavuk bulyon
- Yarım su bardağı bezelye
- Zeytinyağı
- Tereyağı
Öncelikle normal pirinç pilavında yaptığımız gibi pirinçlerimizi yıkıyoruz sonra bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyup tencerenin içine pirinçleri atıyoruz. Ben her yemeğe az da olsa zeytin ya döküyorumi, dilerseniz siz dökmeyebilirsiniz.
Pirinçlerimiz kavrulduktan sonra üzerine 3 bardak suyumuzu döküp bir de bulyonumuzu koyuyoruz. Suyunu çekmesine yakın bezelye ve mısırlarımızı da en üstüne koyup kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz.
Pilavı tel tel yapmanın püf noktası: Pilavın parlak olması için pişerken içine çok az limon suyu eklemek.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder