23 Ekim 2014 Perşembe

Pratik Bezelyeli ve Mısırlı Pilav Tarifi


Sade pirinç pilavı yerine bezelyeli ve mısırlı pirinç pilavını tercih edeceğinizden eminim. Yapılışı ise normal yani sade pilavdan hiç de farklı değil. Zaten hazır satılan bezelye ve mısır temin etmeniz yeterli. Şimdi bu lezzetli tarifime geçiyorum. Umarım siz de benim gibi bayılarak yersiniz.

Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon: 6 kişilik

Bezelyeli Pilav Malzemeleri:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı tane mısır
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
Bezelyeli ve Mısırlı Pilav Yapılışı:

Öncelikle normal pirinç pilavında yaptığımız gibi  pirinçlerimizi yıkıyoruz sonra bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyup tencerenin içine pirinçleri atıyoruz.  Ben her yemeğe az da olsa zeytin ya döküyorumi, dilerseniz siz dökmeyebilirsiniz. 

Pirinçlerimiz kavrulduktan sonra üzerine 3 bardak suyumuzu döküp bir de bulyonumuzu koyuyoruz. Suyunu çekmesine yakın bezelye ve mısırlarımızı da en üstüne koyup kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. 

Pilavı tel tel yapmanın püf noktası: Pilavın parlak olması için pişerken içine çok az limon suyu eklemek. 

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder