4 Aralık 2014 Perşembe

Pratik Köstebek Pasta


Adı bu kadar komik olup böylesine bir tatlı mı olur yahu?
sizler için olabildiğince kolay tarifler paylaşmaya çalışıyorum, ama boylesine bir lezzeti de sizden saklamak olmaz. Anlatmak da aslında yapması kadar zor, eminim eviniz de bu pastayı yaptığınız da hepiniz bana hak vereceksiniz. 
Yapılışı azıcık uğraştırsa da bu pastanın müdavimi olacaksınız, ben bundan eminim. Tarifimize geçelim mi artık?

Köstebek Pasta Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 dolu yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 6 adet muz (kekin içine dizilecek)
Köstebek Pasta Kreması İçin:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Pratik Köstebek Pasta Yapılışı:
En başta fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.Bu kural bir çok kek tarifleri için geçerlidir.  Bu sırada şeker ve yumurtayı bir kapta yumurta beyaz beyaz köpürene kadar karıştırdıktan sınra içine sıvıyağ ve sütü de katıp azıcık daha karıştırıyoruz. İçine kalan malzemelerden vanilya, un, kakao ve kabartma tozunu da katıp biraz daha karıştıralım.

Karıştırma işlemi bittikten sonra fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp karışımı fırına koyalım. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra bir kürdan ya da çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiyse keki soğumaya alalım, pişmediyse 10 dakika kadar daha kalsın, muhtemelen pişmiş olacaktır.

Sabırlı olun, az kaldı!

Krema için sütü, margarin,i unu ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince pişmiştir, ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyin. Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Alttaki fotoğrafa bakıp nasıl göründüğünü anlayabilirsiniz. Oyduğumuzda çıkan küçük kek kırıntılarını daha sonra köstebek pastanın üzerinde kullanacağız.

Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.

Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterin, görsellik açısından hoş oluyor. Oyarken çıkardığımız kek parçalarını robottan geçirerek ufaltalım ve bu kırıntıları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim.

 Köstebek pasta hazır en iyi servis şekli bir gece dolapta bekletip servis etmek. Tabii bunun için nefsinize hakim olmanız gerekiyor. Bu mümkün olmayınca sizde benim gibi öyle 1 günde arkadaşlarınızla tüketmiş, pastanızı anında bitireceksiniz.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. köstebek pastayı hep hazır alıp denemiştim. yarın ilk iş bu tarifi deneyeceğim. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil