Sütle arası pek iyi olmayan biri olarak, buna rağmen sütlü tatlıların adeta delisiyim. Her gün yemek yemek yerine tatlı daha doğrusu sütlü tatlı yiyebilirim. En sevdiğim tatlılardan biri ise eski usul tabaklarda servis edilmiş, sütlaç. Bana adeta anneannemin mutfağını hatırlatıyor.
Şimdi size evladiyelik bir tarif vereceğim. Umarım siz de benim bu tarifimle nostalji yaparsınız.
Sütlaç Malzemeleri:
1 su bardağı pirinç
8 su bardağı süt
1 ya da 1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (haşlamak için)
tarçın veya ceviz
1 su bardağı pirinç
8 su bardağı süt
1 ya da 1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (haşlamak için)
tarçın veya ceviz
Sütlaç Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyup üstüne 2.5 su bardağı kadar su ekleyin. Haşlanırken suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra üstüne 8 bardak süt ekleyin. Pişerken ara sıra karıştırıp kıvama gelmesini bekleyin, fakat unutmayın ki, bekledikçe koyulaşacağı için çok katı hale gelmesin. Pişti, şimdi şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sütlaç hazır. Kaselere koyup üstüne ceviz ya da tarçın ekledikten sonra dolapta soğutun.
Sütlaç yapımı işte bu kadar kolay!
Afiyet olsun.
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyup üstüne 2.5 su bardağı kadar su ekleyin. Haşlanırken suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra üstüne 8 bardak süt ekleyin. Pişerken ara sıra karıştırıp kıvama gelmesini bekleyin, fakat unutmayın ki, bekledikçe koyulaşacağı için çok katı hale gelmesin. Pişti, şimdi şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sütlaç hazır. Kaselere koyup üstüne ceviz ya da tarçın ekledikten sonra dolapta soğutun.
Sütlaç yapımı işte bu kadar kolay!
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder