14 Aralık 2014 Pazar

Lezzetli Tarifler: Domatesli Pilav

Domatesli Pilav

Dün akşam misafirlerim vardı ve ben ana yemeğin yanına pilav yapmaya karar verdim. Ama sıradan bir tarif olmasını pek istemedim.

Yukarıda gördüğünüz lezzet bombası pilav tarifi zahmetsiz ve pratik bir pilav tarifi. Sade pilav yerine domatesli pilavı tercih edeceğinizden eminim .Domateli pilav nasıl yapılıyormuş, şöyle tarifine geçelim.

Domatesli Pilav Malzemeleri:
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane tavuk bulyon tablet
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Pilav Yapılışı:
Pişirmeden önce pirinçleri yarım saat kadar ılık ve az tuzlu suda bekletmekte fayda var. Pirinçleri süzelim. Pilavı yapacağımız tencereye yağ koyup 10 dakika kadar pirinci kavuruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve domatesleri ekliyoruz, 2 dakika kadar kavurduktan sonra, sıcak su, tuz ve tavuk ya da et bulyon tableti de ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Piştikten sonra bir süre demlendirmeliyiz. Demlenmesini beklerken tencereye 2 dilim bayat ekmek koyarsanız çok daha iyi demlenir. Bu pratik yolu her pilav yapılışında deneyebilirsiniz.

Sıcak olarak servis yapın ve fotoğrafta görüldüğü gibi sunum yapmak için içi hafif nemli bir kase ile şekil verin derim. Son olarak yanına taze nane de eklediniz mi şahane de bir görsel şölen olur.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder