17 Temmuz 2014 Perşembe

Tarator Tarifi


Birçok restoranda tadına baktığım Taratoru bu sefer evde yapmaya karar verdim. Restoranda ki gibi ilk deneyimim olmasa da ikincisi herkesi hayran bıraktı diyebilirim :)

Tarator Malzemeleri:
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 1 çay bardağı ceviz içi,
  • 3 dilim ekmeğin (tost ekmeği dilimi boyutunda) içi ,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • Tuz,
  • Maydanoz
Tarator Yapılışı:
İlk olarak ekmek içlerini küçük küçük parçalayalım,ekmek içi, ceviz, sarımsak, zeytinyağ, sirke ve tuzu mutfak robotuna alıp iyice karıştırdıktan sonra hamur gibi olana kadar çekelim,bir karıştırma kabına alıp üzerine yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra maydanozlar ile süsleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder