19 Temmuz 2014 Cumartesi

Lezzeti Bol Kavala Kurabiyesi



Benim yemekten bıkmayacağım tadı ne kadar yesem de damağım da kalan Kavala kurabiyesi artık dışarıdan almak yerine kendim yapmayı tercih ettim. İlk baş zor görünse de yapımı kolay olan kavala kurabiyesi kurabiye sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacağını düşünüyorum.


Kavala Kurabiyesi Malzemeleri:
  • 250 g oda sıcaklığında (çikolata kreması kıvamında) tereyağ,
  • 4 su bardağı un,
  • 2 su bardağı çiğ badem,
  • 3 büyük boy yumurtanın akı,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • Üzeri için bolca pudra şekeri.
Kavala Kurabiyesi Yapılışı:

Şimdi geçelim bu kurabiyemizin yapılışına. Önce bademlerin yarısını rondoda irice çekelim diğer yarısını ise bıçak yardımı ile ikiye bölelim. Bazıları bademlerin dışını soyuyor ama bence gerek yok.
Bademleri geniş bir tavaya alıp orta hararetli ateşte 1 dk. kavurun,üzerine unu ekleyip sütlü kahverengine dönene kadar sık sık karıştırarak kavurun,Ateşten alıp geniş bir karıştırma kabına aktarın ve soğumasını bekleyin, soğuyunca içine pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın,

Ortasını çukur yapıp yumurta akları ve tereyağı ekleyin,hamur toparlanana kadar yoğurun,hamuru tezgahın üzerine alıp 0,5 cm kalınlığında açın  ve ay şeklindeki kurabiye kalıplarıyla keselim. Kurabiyeleri kesmek için çay bardağını kullanabilirsiniz. Eğer ki kalıbınız varsa bu şekil verme işi çok daha kolay olacaktır.

Kurabiyeleri yağlı kağıdığızın serilmiş olduğu tepsiye dizelim, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra fırından çıkarıp hafif soğumasını bekleyelim. Ardından da üzerlerine bolca pudra şekeri serptikten sonra artık kavala kurabiyelerimiz yenmek için hazır

Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder