17 Temmuz 2014 Perşembe

Kıymalı Biber Dolması



Bugün ailem için Kıymalı Dolma yapmaya karar verdim. Genel olarak herkesin severek yediği biber dolması bide içene kıyma eklendiği zaman ki müthiş uyumu ile tadından doyulmaz hala geliyor.
Peki Kıymalı Biber Dolması nasıl yapılır ? İşte bu sorunun cevabı bu yazıda.

Kıymalı Biber Dolması Malzemeleri:

  • 10-12 adet orta boy dolmalık biber (kişi sayısına göre değişebilir )
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 150g kıyma
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
  • maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:
  • 1 adet domates
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • sıcak su
Kıymalı Biber Dolması Yapılışı:

İlk olarak  biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltalım. Yıkadıktan sonra  suyu süzülmesi için süzgece aldıktan sonra iç harcını ben pişirerek yapıyorum dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.
Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir. Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dk kavrulur. Salça, pulbiber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır. 
Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır bekletmeden ocaktan alınır. Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir. Sos için salça sıcak su ile karıştırılır. Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür. Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşte pişirmeye devam edilir. Biberler ve pirinçler pişene kadar beklenir. Lezzetli biber dolmamız damaklarımızı şenlendirmeye hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder