5 Temmuz 2014 Cumartesi

Pratik Tatlı Kuru Pasta Tarifi



Bugün günlerin olmazsa olmazı tatlı kuru pasta tarifimi sizinle paylaşıyorum. Kurabiye canavarları bu tarifime bence bayılacak. Peki kuru pasta nasıl mı yapılır?

Pişirme süresi: 25 dakika
Porsiyon: 8-10 kişilik

Pratik Kuru Pasta Malzemeleri:
  • 4 su bardağı kadar un
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ

Pratik Kuru Pasta Yapılışı:

Öncelikle nerdeyse her kurabiy hamurunda olduğu gibi  margarini oda sıcaklığında eritiyoruz ve ardından erimiş margarini, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini katıp biraz yoğuruyoruz
Üstüne nişastayı ekleyip biraz daha yoğuralım. İçine unu ve kabartma tozunu da katıp az daha yoğurduktan sonra kıvama gelince minicik minicik parçalar halinde koparıp elimizle şekil veriyoruz.

Şekil verirken aklınızda bulunsun ben küçük toplar yaptım ama siz isterseniz hilal şeklinde ay da yapabilirsiniz. Onlar da pek tatlı görünüyor. Karar sizin.

Küçük hamur parçacıklarını yağladığımız bir tepsinin içine koyarak önceden 150 derecede ısıttığımız fırına, veriyoruz. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25 dakika yeterli olacaktır pişmesi için. Buarada fırınınızın pişirme ayarları çok önemli, kuru pastayı yakmamak için ara sıra kontrol etmenizi öneiririm :) Bu kurabiyeler azıcık narinler

 Son olarak; fırından aldığımız kuru pastaların üzerine pudra şekeri serperek süslüyoruz.

İşte tatlı kuru pastamız hazır bile!

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder