6 Haziran 2014 Cuma

En Lezzetli Elmalı Kurabiye Tarifi



İlk tadını babaannemin elinden aldığım elmalı kurabiyeyi artık kendim onun tarifi ile bu sefer size sunuyorum.Elmalı kurabiyenin en lezzetlisi nasıl olur? diye souyorsanız aşağıdaki tarife bir göz atın hatta hızlıca deneyin derim.

Elmalı Kurabiye Malzemeleri:
  • 200 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 3 su bardağı un(345 gr)
  • 2.5 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
  • l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
  • l çay kaşığı kabartma tozu
  • l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
  • l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr)
  • l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
  • 2 adet küçük boy ekşi elma
  • Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Yapılışı:
Şimdi elmalı kurabiye tarifimize başlarken ilk önce elmalı kurabiyemiz için elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyelim.

Bir tencereye elmaları ve şekeri koyduktan sonra orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bıraktığımızda ise hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz.Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açıp oda sıcaklığındaki sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın.

Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayabiliriz.

Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin. Hazırladığımız elmalı kurabiyelerimizin daha da güzel görünmesi için üstlerine pudra şekeri serperek sunuma hazır olur.

Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder