22 Haziran 2014 Pazar

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi



Tavuklu pilav tarifi mi aradınız yoksa? İşte tavuklu pilavın en lezzetli tarifi aşağıda. Her zaman severek yiyebileceğim lezzet olan tavuklu pilava bir de nohut ekleyince harika oluyor. Nohutlu tavuklu pilav tarifi çok fazla değişiklik göstermese de bazıları farklı bir pişirme yöntemi deniyor. Ben eski usul tavuklu pilav yapımını sizinle paylaşacağım. Umarım sizin pilavınız da tane tane olur:)

Nohutlu Tavuklu Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
3 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı nohut


Nohutlu Tavuklu Pilav Yapılışı:
  1. Tavuklu pilav yapmak için önce tavuğu yıkayıp su dolu tencereye koyun. İçine karabiber ve tuz ekleyip haşlanmaya bırakın.
  2. Haşlandıktan sonra tavuk etlerini küçük parçalara ayırın.
  3. Pirinci iyice yıkayıp ılık suda 15 dakika bekletin.
  4. Pirinçler beklerken tencereye sıvı yağı koyun ve pirinçleri koyup kavurmaya başlayın. Pirinçlerin rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyin.
  5. Tuz ve nohut da ekledikten sonra pişmeye bırakın.
  6. Servis yaparken üzerine tavukları koymayı unutmayın :)
Tavuklu pilav tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve nohutlu tavuklu pilavınızı sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder