5 Haziran 2014 Perşembe

ZeytinYağlı Fasulye Tarifi



Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti zeytinyağlı fasulye tarifi mi aramıştınız?

Bir sebze bu kadar mı lezzetli olur? Türk mutfağını beğenmeyelim de ne yapalım değil mi? Bugün de sizin için anne tarifi olan zeytinyağlı fasulyeyi yaptım. Sonrasında da afiyetle zeytinyağlı fasulyemi yedim :)
Umarım sizinki de böyle güzel olur...

Zeytinyağlı Fasulye Malzemeleri:
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg taze fasulye
  • 3 orta boy domates
  • 4 tane kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Fasulye Yapılışı:

  • Taze fasulyenin her iki tarafındaki kılçıkları ince keserek çıkarın, ikiye bölün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Domatesleri rendeleyin.
  • Düdüklü tencereye yarıya kesilmiş fasulyeleri, domatesleri, soğanı, şekerleri ve zeytin yağını koyun, kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
  • Bu şekilde pişirin, üzerine hiç su eklemeyin.
  • Son olarak dereotu veya maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar!
Zeytinyağlı fasulye tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve zeytin yağlıfasulye tarifinizi sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder