14 Haziran 2014 Cumartesi

Kepekli Krep Tarifi


Kepekli Krep nasıl mı yapılır ? Formumuzu korumak için krepten uzak durmaya gerek kalmadı. Çok pratik krep tarifim ile sabah kahvaltılarınız daha güzel olabilir.

Kepekli Krep Malzemeleri:
  • 1 yumurta,
  • 1 su bardağı light süt,
  • 1/2 su bardağı beyaz un,
  • 1/2 su bardağı buğday kepeği,
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Kepekli Krep Yapılışı:

Yumurtayı çırpmaya başlayalım ardından sütümüzü ekleyelim.Kabartma tozu ile karıştırdığınız unu ekleyip çırpmaya devam edelim.Kepeği ekleyip çırptıktan sonra yapışmaz tavayı kızdırtıktan sonra bir kepçe kepçe hamur alıp tavanın ortasına dökün ve kepçenin sırtıyla tavaya ince bir tabaka halinde yayalım. Orta hareketli ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin, Kenarlarından bir spatula ile yavaşça kaldırıp ters çevirin,altı da kızardıktan sonra tavadan alındıktan sonra kalan hamuru da aynı şekilde pişirelim.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder