3 Haziran 2014 Salı

Limonlu Cheesecake Tarifi

20121217-144046.jpg
Limonlu cheesecake tarifi mi arıyorsunuz?
Doğru blogdasınız! :) Hem hafif hem de lezzetli cheesecake tarifime bayılacaksınız. Cheesecake aslında biraz zor gibi görünse de ayrıntılı yazdığım tarifi dikkatli okursanız ne kadar kolay yapabileceğinizi görebilirsiniz. Haydi cheesecake yapılışına geçelim...

Limonlu Cheesecake Malzemeleri:
  • 1 paket bisküvi
  • 50 gram şeker
  • 90 gram eritilmiş tereyağı
  • Kreması için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 400 gram şeker
  • 900 gram labne peyniri
Limonlu Cheesecake Yapılışı:
  1. Öncellikle fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Cheesecake'in tabanı için bisküvileri bir kabın içerisine ufalayın ve erittiğiniz tereyağını ve şekeri bisküvilerin üzerine ekleyerek karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı 30cm'lik pasta kalıbının dibine iyice bastırarak yayın.
  4. Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin, daha sonra soğumaya bırakın.
  5. Cheesecake'in kremasını hazırlamak için labne peynirini mikserde iyice karıştırın.
  6. Mikserin hızını azaltın ve teker teker yumurtaları ekleyin.
  7. Yumurtaları iyice karıştıktan sonra sırası ile şekeri, 1 adet limonun suyunu ve 2 adet limon kabuğunun rendesini ekleyerek iyice karıştırın.
  8. Kremalı malzemeyi daha önceden hazırladığınız tabanın üstüne dökün.
  9. Kek kalıbını fırına dayanıklı olan daha büyük bir kabın içerisine yerleştirin.
  10. Büyük kaba kek kalıbının yarısı hizasına kadar sıcak su ekleyin.
  11. Isıtmış olduğunuz fırında 45 dakika pişirin.
  12. Pişirme işlemi bittikten sonra cheesecake'i fırının içerisinde soğumaya bırakın oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
Limonlu cheesecake tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder