7 Kasım 2016 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Sevgili okurlarım,

Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz damak tadına sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugünkü tarifimde sizlerle Karadeniz Bölgesi’nin genellikle Trabzon iline ait bir tadı paylaşacağım. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu illeri kıyı bölgede deniz kenarına paralel olarak uzanıyor. Bu illerde balık tüketimi çok fazladır ve Karadeniz boyunca en sık çıkan balık hamsidir. Hamsiyle dans eden balıkçıları da çok meşhurdur J Hamsiden birçok yemek çeşidi yapan Karadeniz halkı genellikle hamsi buğulama ve hamsili pilavı tercih ediyor. Dilerseniz bugünkü tarifimiz hamsili pilava göz atalım.

HAMSİLİ PİLAV MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 soğan,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • Taze soğan,
  • 1 çay bardağı kuş üzümü,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • Yenibahar,
  • Tarçın,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 1,5 kilo hamsi.

HAMSİLİ PİLAV  YAPILIŞI:
  • Hamsileri temizleyelim ve yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.
  • Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
  • Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
  • Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.
  • Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
  • Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
  • Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.
  • Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder