9 Kasım 2016 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ


Sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Ne kadar şekerli olsa da sütle yapılan bir tatlı olarak damak tadımıza işleyen bir tatlı çeşididir. Fırın Sütlacın hem tencerede hem de fırında yapılan sütlaç olarak iki çeşidi vardır. Dilerseniz şimdi fırında sütlaç tarifine göz atalım:

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELERİ:

· 1 litre süt
· 1 su bardağı şeker
· Yarım su bardağı pirinç
· 3 yemek kaşığı buğday nişastası
· 1 paket vanilya
· 2 su bardağı su

 FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ TARİFİ:

Hadi o zaman fırın sütlaçın tarifi için hazırlıklara başlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kâselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kâse kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder