5 Ocak 2016 Salı

Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır ?




Yemesini çok sevdiğim ama yapmaktan da korkmadığım su böreğinin bugün pratik tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Normal açma su böreğinin tadında olan pratik tarifim ile kısa bi zamanda hazır olacak ve misafirlerinize lezzetle sunabilirsiniz.

Pratik Su Böreği Malzemeleri:
  • 5 adet yufka,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir,
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 demet kıyılmış maydanoz.
Pratik Su Böreği Hazırlanışı:

İlk olarak iç harcını hazırlamak için  kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştıralım.
Bir adet yufkayı önceden yağladığımız tepsiye yerleştirip, kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz. Ayrı bir yerde yumurtayı, sütü ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Kalan yufkaları büyük parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma ilave ediyoruz.Bu karışımın yarısını, tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine döküyoruz.
Ortasına harmanladığımız iç harcını yayarak döküyoruz. Üzerine, kalan yufkalı sütlü karışımı boşaltıyoruz. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka parçalarını böreğin üzerine kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su böreğinin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Fırından çıkarttığımız su böreğini ister sıcak ister soğuk servis edebiliriz.

1 yorum: