19 Kasım 2014 Çarşamba

Lezzetli Humus Tarifi



Genelde Türk mutfağına ait pratik yemekler üzerine tarifler paylaştığım blogumda ara sıra sizlerle farklı mutfaklara ait tatlar paylaşmak istiyorum. Aslında çok farklı bir mutfak da sayılmaz. 
Rakı ile aranız benim gibi iyiyse humusun rakının yanında vazgeçilmez bir meze olduğunu bilirsiniz. Lafı çok uzatmadan aslında Suriye mutfağına ait olan humusun yapılışını sizinle paylaşıyorum.

Humus Malzemeleri:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal taze nane
Humus Yapılışı:

Nohutu haşlayalım ve kabuklarını soyalım, ardından nohutları blendırda ezerek püre haline getirelim.
Sarımsakları da soyduktan sonra iyice ezelim. Tahinimizi, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, tuzu, nohut püresine ekleyip güzelce karıştıralım.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra geniş bir kaba aldığımız karışımımızın üstüne kırmızı biberi, kimyonu ve karabiberi serpiştirin.En son olarak zeytin yağını tüm malzemelerin üzerinde gezdirelim. 

Servis etmeden önce isterseniz nane, maydanos dallarıyla  ve zeytin ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder