11 Eylül 2014 Perşembe

Pratik Sosyete Mantısı


Bugün siz yine kolay ama lezzetli bir tarif vereceğim. Üstelik adı da pek komik :)
Sosyete çarşısı olur da Sosyete Mantısı olmaz mı?  Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz güzel bir mantı tarifi paylaşmak istedim . Bence bu gün vakit geçmeden bu mantıyı denemelisiniz.

Pişirme süresi: 35 dakika
Porsiyon: 4 – 5 kişilik

Pratik Sosyete Mantısı Malzemeleri:
  • 4 tane yufka
  • yarım kilo kıyma
  • 2 tane büyük soğan
  • tuz, 
  • karabiber
  • 1 kase sıvıyağ ve su karışımı (yufkaya süreceğiz)
Pratik Sosyete Mantısı Üzerine Sos İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
  • salça ve tereyağlı sos
 Pratik Sosyete Mantısı Yapılışı:

Öncelikle mantı içini oluşturmak için soğanları ince ince doğrayıp tavada kavuruyoruz. Ardından içine kıyma ekleyip suyunu salana kadar tavada pişirmeye devam ediyoruz. Tuz, kara biber ve istediğiniz başka baharatlar varsa bunları da içine ekleyelim ardından kıymamızı bir kenarda soğuması için bekletelim.

Bütün yufkalarımızı 8 parçaya böleceğiz. Yani ücgenler uluşturacağız. Bir kapta sıvı yağ ve su karşımı yapalım. Bu karşımı yufkanın her yerine sürün. Yufkanın en geniş tarafımıza kıyma harcını koyacağız. 

Ardından rulo şeklinde bu saracağız. Daha sonra bu ruloyu kendi etrafında döndererek dolayacağız. Tıpki gül böreği yapar gibi yapıyoruz.  Pişireceğimiz zaman tekrar üzerine su ve sıvıyağ karışımını sürelim fırın tepsimize yağlı kağıt yerleştirelim ve önceden ısıtılmış olun 180 derece fırına verelim, mantı kızarana kadar pişsin.

Mantı neredeyse hazır, servis edeceğimiz zaman üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos gezdireceğiz

İşte bu kadar basit ve bir o kadar da lezzetli sosyete mantımız artık hazır!. Kim demiş mantı yapmak zor diye :)

Afiyet Olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder