20 Eylül 2014 Cumartesi

Pratik Etimek Tatlısı Tarifi



Bazen her şeye üşendiğim oluyor. Böyle bir ruh halinde iseniz siz de etimek tatlısı tarifi var ki  hem kolay hem lezzetli. Bazıları ekmek tatlısı diyor fakat bu ekmek tatlısı değil, ekmek tatlısı tarifini de yayınlayacağım. Ama tabii ki onun yapılışı biraz daha uğraştırıyor. 

Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon: 12 dilim

 Pratik Etimek Tatlısı  Malzemeleri:
  • 1 paket etimek
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • yarım limon
  • İsteğe göre; hindistan cevizi, çeviz çilek, kivi, muz gibi meyveleri tatlınızın üzerine ekleyebilirsiniz.

Pratik Etimek Tatlısı Yapılışı:

İlk önce krem şantiyi hazırlayıp, dolapta beklemeye alalım.  Sonrasında tenceremizin içine tatlımızın şurubu için gerekli olan suyu ve şekeri koyalım. Şurubumuz tencerede kaynadıkça yavaş yavaş kıvama gelicektir. Ardından içerisine yarım limonun suyunu sıkalım ve şurubu ocaktan alalım. Şimdi bir paket etimeği tepsiye yan yana dizelim. Şurubu üzerinde gezdirip, şurubun etimekler tarafından emilmesini sağlayalım.

Dolapta soğuttuğumuz krem şantiyi etimeklerimizin üzerine sürelim.  Ben tatlımı hindistan cevizi ile süslemeyi tercih ettim. Bu da sanırım çocukluktan gelen lezzet alışkanlığım.
Ama siz istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz hatta evdeki kahvaltılık reçelinizden birkaç damla damlatabilirsiniz. 

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder