1 Ocak 2014 Çarşamba

Lezzetli Kekler: Havuçlu Kek



Herkese merhaba, herkesin çok sevdiği bir kek tarifine geldi sıra. Fakat, ben nedense havuçlu keke hiç ısınamadım, her ne kadar ara sıra yapsam da çok sevdiğim söylenemez. Ama benim konuklarım bu tarifin harika olduğunu söylüyor, ben de onlara güvenerek bu tarifimi sizinle paylaşıyorum. Umarım memnun kalırsınız.

Havuçlu Kek Malzemelerim:

  • 3 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın



Havuçlu Kek Yapılışı:
Madem havuçlu kek yapıyoruz, işe havuçları rendelemekle başlayalım değil mi? :)

Rendelediğimiz havucu yarım su bardağı kadar şekerle kısık ateşte ocakta çevirelim. Ardından bir kenara bırakın soğusun. Yumurtayı güzelce çırpalım, güzel çırptığımızı nasıl anlayacağız? Yumurtalar köpüklü köpüklü olunca güzel çırpmışız demektir ve içine geriye kalan bir buçuk su bardağı kadar şekeri katabiliriz. Şeker yumurtanın içinde iyice karışana kadar da çırpmaya devam. İçine bir su bardağı kadar sıvı yağı koyalım, bir su bardağı kadar süt koyalım, bir tatlı kaşığı tarçın koymayı sakın unutmayın!Havuçlu keki yerken, tarçının kek neler kattığını göreceksiniz. 

Ardından eğer soğumuşsa rendelediğimiz havucu, vanilyayı, kabartma tozunu ve en son olarak üç su bardağı kadar un ekleyip karıştıracağız. Fakat, mümkün oldugunca verdiğim sıraya göre katın malzemeleri ve unu en son koyun. Unu ekleyip karıştırdıktan sonra da, karışımı kek kalıbına dökeceğiz fakat, kek kalıbını yağlayınız. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında bunu pişirelim.

Not:Pişirme süresi yaklaşık 40-45 dakikadır.

Afiyet olsun! :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder