27 Aralık 2013 Cuma

Portakallı Kurabiye Yapılışı



Kış aylarına özel portakallı kurabiye yapılışını paylaşmak istedim.

Misafirlerimin için hazırlık yaparken meyveli kurabiyeleri yapmayı daha çok seviyorum. Hem hafif kokusu hem de ağızda dağılan meyve tadı ile son lokmalarda hoş bir son sunum yapılabiliyor.Portakallı kurabiye hem hafif olması hem de yapımında fazla malzeme istememesi sebebi ile her bütçeye uyuyabileceğini düşünüyorum.

Portakallı Kurabiye Malzemeleri:
  • 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tane portakalın çok ince rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
Portakallı Kurabiye Yapılışı:

Öncelikle tereyağını bir kabın içine alarak yaklaşık 3-4 dakika kadar mikser yardımıyla çırpın.Ardından üstüne pudra şekerini az az ekleyip krema kıvamına gelinceye dek mikser ile çırpma işlemine devam edin.Portakal kabuğu rendesi, yumurtanın sarısı ve vanilyayıda ekleyip tekrardan mikserle bir kaç dakika kadar daha çırpın.Daha sonra unu ve nişastayı azar azar ilave ederek homojen bir karışım elde edinceye dek çırptıktan sonra elde edilen hamuru yuvarlak şekillerde hazırladıktan sonra ister yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlı tepsiye hamuru koyalım. İsteğe göre üstlerine şeker kurabiyelerin üstlerine serpebilirsiniz. 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirip servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder