10 Aralık 2013 Salı

Cevizli Lokum



Cevizli Lokum Nasıl Yapılır ? diye merak ediyor ve evde sıcacık cevizli lokum yemek isterseniz bu tarifim tam ağzınızı şenlendirecek bir tarif olabilir.
İlk başta cevizli lokum yapamam diye korksam da yapmaya başladığımda aslında o kadar zor olmadığını fark ettim.

Cevizli Lokum Malzemeleri:
  • Hamuru için;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğine un
  • İç malzemesi;
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • 1 kaşık yenibahar
  • 1 kaşık tarçın
  • 3 kaşık şeker
  • 1 bardak zeytin yağı
  • Üzerine;
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Kavrulmuş susam
Cevizli Lokum Yapılışı:

İlk olarak hamur için ılık sütün içine mayayı şekeri ilave edip üzerine un ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayıp ilik ortamda 45 dk mayalandırmayı bekleyelim. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlamaya başlayabiliriz. Kırık ceviz tarçın şeker ve yenibaharı karıştıralım mayalanan hamurdan elimize bir parça alıp tezgahı yağlayıp biraz büyükçe yuvarlak açalım açtıktan sonra içine zeytin yağı gezdirip iç malzemelerini serpip rulo yapalım daha sonra üç parmak genişliğinde kesip tepsiye aralıklarla dizelim hamurumuz bittikten sonra 15 dk. Tepsi mayası için bekletelim fırını 175 derecede ısıtıp lokumlarımızın üzerine yoğurt yumurta zeytinyağı karışımını sürüp susam serpip fırına verelim ustu kızarana kadar fırının orta katında pişirelim pişen lokumlarımız üzerine el bezi örtelim bu daha tatlı olmasını sağlıyor.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder