17 Kasım 2015 Salı

Kabak Tatlısı Tarifi




Kış ayların gelmesi ile benim vazgeçilmez tatlım kabak tatlısı yapmaya ne dersiniz? Hem hafif hem de çok lezzetli tatlı olması yanında faydası da çok vardır.

Kabak Tatlısı Malzemeleri:
  • 1 kg bal kabağı,
  • 2,5-3 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı ceviz,
  • Yarım limon.
Kabak Tatlısı Hazırlanışı:


İlk olarak kabağın çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyalım ve iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Kabakları yıkayıp suyunu süzelim ve yayvan büyük bir tencereye kabakları yerleştirelim. Kabakların üzerini kapatacak şekilde toz şekeri gezdirerek dökelim.
Sonra 2-3 damla limon suyu sıkalım.Tencerenin kapağını kapatalım ve kabakları kısık ateşte pişirelim.Tencerenin dibinde servis yaparken kullanılacak kadar şerbet kalana kadar pişirelim.
Bal Kabağı Tatlımız soğuyunca üzerini iri dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapalım.

1 yorum: