24 Kasım 2015 Salı

Tarçınlı Kurabiye Tarifi



Kış ayların benim için vazgeçilmesi çayın yanında tarçınlı kurabiye ile kış aylarında içimizi ısıtan başlıca lezzetlerdir. Hem yapımı kolay olması hem de yapımından sonra lezzeti ve de mis gibi tarçın kokusu ile hem ağızlara hitap eden hem de mis kokusu ile iştah açan tarçın kurabiyesinin tarifini hemen veriyorum.

Tarçınlı Kurabiye Malzemeleri:
  • 200 gr margarin (oda sıcaklığında),
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 çay bardağı buğday nişastası,
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 2 paket vanilya,
  • Aldığı kadar un.
  • Üzeri İçin:
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın.
Tarçınlı Kurabiye Hazırlanışı:
Kurabiyemizi bir kabın içine tüm malzemeyi sırasıyla koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartarak ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip, kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
Bir başka kabın içine pudra şekerini, tarçını koyalım ve karıştıralım.
Ardından kurabiyelerimizi pudra şekerli tarçınlı karışıma buladıktan sonra tarçınlı kurabiyelerimizi servise hazırdır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder