15 Mayıs 2014 Perşembe

Su Böreği



Su böreği nasıl mı yapılır ? Evde su böreği nasıl yapılır ? Bu soruların cevabı yazımızda saklı.
Vereceğim tarif ile evde kolayca su böreği yapabileceksiniz. Böreğin her çeşidini seven biri olarak su böreği denildiği zaman akan sular duruyor. :) Eğer sizde börek seviyorsanız bu tarif tam sizlik olabilir. O zaman Su böreği tarifimi vermeye başlayayım.

Su Böreği Malzemeleri:
  • 5 adet yufka,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir,
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 demet kıyılmış maydanoz.

Su Böreği Yapılışı:
Malzemelerimizi hazırladığımız su böreğimizin ilk olarak içini hazırlamaya başlayalım. Bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıyoruz.
Ardından bir adet yufkayı önceden yağladığımız çukur bir fırın tepsisine yerleştirip, kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz.
Başka bir kabın içine yumurtayı, sütü ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Kalan yufkaları büyük parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma ilave ediyoruz.Bu karışımın yarısını, tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine döküyoruz. Ortasına hazırladığımız iç harcını yayarak döküyoruz.
Üzerine, kalan yufkalı sütlü karışımı boşaltıyoruz. Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufka parçalarını böreğin üzerine kapatıyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su böreğinin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder